Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Podnikatelský záměr pro založení firmy
Jelínek, Lukáš ; Novák, Zdeněk (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce se bude zabývat zpracováním podnikatelského záměru. Cílem je vybudování firmy LuFaPro s.r.o., která se bude zabývat prodejem farmářských produktů. Hlavní sídlo firmy bude umístěno v Třebíči.
Právní úprava prodeje a zpracování produktů z farmy
Medek, Lukáš ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Žákovská, Karolina (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá právní úpravou prodeje a zpracování produktů z farmy. Především je věnována hygienickým požadavkům na tento typ produkce. Provozování zemědělské farmy spolu s výrobou potravin v sobě propojuje zemědělskou a potravinářskou právní úpravu. Momentálně se jedná o velice aktuální téma z důvodu rostoucího zájmu o lokální produkty od malých farmářů. V této oblasti také v nedávné době probíhaly legislativní změny směřující ve vstřícnější právní úpravě pro tyto malé podniky. Cílem diplomové práce je poskytnout ucelený pohled na právní předpisy v oblasti faremního zpracování a prodeje. Dále podrobit některé systémové prvky či jednotlivá ustanovení podrobit kritické analýze. V první části práce dochází k věcnému uvedení čtenáře do problematiky včetně vymezení postavení výroby potravin přímo na farmách v rámci českého zemědělství a potravinářství. Také je zde vymezeno několik základních pojmů stěžejních pro danou oblast. V druhé části je poskytnut historický exkurz prodeje a zpracování produktů na farmách. Počátkem hygienických předpisů bylo Rakousko-Uherské zákonodárství, především vytvořením dokumentu Codex Alimentarius Austriaticus. Dále pokračování tvorby právních předpisů v meziválečném období. Zde například můžeme pozorovat výjimky pro farmáře z nucené pasterace apod. Dále...
Budoucnost biopotravin a regionálních produktů v České republice
Krobotová, Eliška
Bakalářská práce na téma „Budoucnost biopotravin a regionálních produktů v České republice“ se zabývala analýzou konvenčního a ekologického způsobu hospodaření v České republice a dále problematikou biopotravin, regionálních a farmářských produktů. V práci byly zmapovány zástupci jednotlivých podniků pro Olomoucký kraj. Na základě metody rešeršního šetření, srovnávací metody a dotazníkového šetření byly v praktické části podrobně popsány a presentovány konkrétní způsoby hospodaření vybraných podniků. Z výsledku vyplývá, že biopotraviny, regionální a farmářské produkty jsou pro spotřebitele čím dál více atraktivnější.
Právní úprava prodeje a zpracování produktů z farmy
Medek, Lukáš ; Damohorský, Milan (vedoucí práce) ; Žákovská, Karolina (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá právní úpravou prodeje a zpracování produktů z farmy. Především je věnována hygienickým požadavkům na tento typ produkce. Provozování zemědělské farmy spolu s výrobou potravin v sobě propojuje zemědělskou a potravinářskou právní úpravu. Momentálně se jedná o velice aktuální téma z důvodu rostoucího zájmu o lokální produkty od malých farmářů. V této oblasti také v nedávné době probíhaly legislativní změny směřující ve vstřícnější právní úpravě pro tyto malé podniky. Cílem diplomové práce je poskytnout ucelený pohled na právní předpisy v oblasti faremního zpracování a prodeje. Dále podrobit některé systémové prvky či jednotlivá ustanovení podrobit kritické analýze. V první části práce dochází k věcnému uvedení čtenáře do problematiky včetně vymezení postavení výroby potravin přímo na farmách v rámci českého zemědělství a potravinářství. Také je zde vymezeno několik základních pojmů stěžejních pro danou oblast. V druhé části je poskytnut historický exkurz prodeje a zpracování produktů na farmách. Počátkem hygienických předpisů bylo Rakousko-Uherské zákonodárství, především vytvořením dokumentu Codex Alimentarius Austriaticus. Dále pokračování tvorby právních předpisů v meziválečném období. Zde například můžeme pozorovat výjimky pro farmáře z nucené pasterace apod. Dále...
Prodej a konzumace lokálních zemědělských produktů v Brně a jeho okolí
Prudíková, Jana
Práce se zabývám prodejem a konzumací lokálních zemědělských produktů v Brně a jeho okolí. Na začátku práce je stručně popsána globalizace, lokalizace a jejich vliv na společnost. V práci jsou popsány možnosti prodeje lokálních produktů. Zaměřila jsem se na kamenné obchody. Především se soustředím na jejich propagaci. Práce je také zaměřena na kupující, kdy za pomocí dotazníků jsem zjišťovala strukturu zákazníků na trhu s potravinami. Informace o prodejnách jsem získávala pomocí osobních rozhovorů s majiteli obchodu nebo pomocí vlastních zkušeností a internetu.
Podnikatelský záměr pro založení firmy
Jelínek, Lukáš ; Novák, Zdeněk (oponent) ; Rompotl, Jaroslav (vedoucí práce)
Bakalářská práce se bude zabývat zpracováním podnikatelského záměru. Cílem je vybudování firmy LuFaPro s.r.o., která se bude zabývat prodejem farmářských produktů. Hlavní sídlo firmy bude umístěno v Třebíči.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.